Rendszeradminisztrátor Megbecsülésének Napja

2013. július 25., 16:46

A Rendszeradminisztrátor Megbecsülésének Napja (angolul: System Administrator Appreciation Day - SAAD) egy speciális ünnepnap, melyet minden év júliusának utolsó péntekén tartanak. Ezen a napon azoknak a nőknek és férfiaknak az érdemeit ismerjük el, akiknek munkáján gyakran egész cégek működése múlik.

A rendszeradminisztrátorok elismeréséért 14. éve küzd a sysadminday.com, kezdeményezésükre minden év júliusának utolsó péntekén, idén július 26-án világszerte megtartják a rendszeradminisztrátorok megbecsülésének napját.

A rendszeradminisztrátorok - vagy ahogy itthon hívjuk őket, rendszergazdák - gondoskodnak a munkahelyek informatikai eszközparkjának zökkenőmentes működéséről, legyen szó nagyvállalati szerverekről vagy irodai alkalmazásokról. Ők azok, akik bármikor rendelkezésre állnak, hogy megoldjanak bármilyen felmerülő technikai problémát - méghozzá azonnal, hiszen a munka nem várhat. És ők azok, akik mindezek ellenére láthatatlanok maradnak, munkájuk gyakran alulértékelt, cégen, illetve a mindennapokon belül pedig alaptalan sztereotípiák élnek róluk, ahogy például ez a népszerű brit komédiasorozatból, a The IT Crowd-ból (magyarul Kockafejek) is kiderül.

Mindezért megérdemelnek egy kis elismerést. Július 26-án tudassuk velük, hogy hálásak vagyunk a munkájukért!

Forrás: sysadminday.hu

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére.
Bővebb információk »

Rendben